Google's wereldheerschappij

Geschreven door Kasper Dijk op 25 mei 2010 08:33

Voor de mobiele werker is de smartphone een geschenk uit de hemel. Altijd en overal online bereikbaarheid in de broekzak. iPhone's AppStore en de Android Market leveren steeds meer flexibele on-the-road businessoplossingen die aan deze moderne efficiëntie bijdragen. De markt verschuift echter, met Google's besturingssysteem Android als grote stijger. Verrassend is dit niet, eerder onafwendbaar.

Stats
Op de markt voor deze kleine wondermachines ligt het momentum duidelijk bij Google Android. Android is Apple inmiddels voorbijgestreefd, sterker nog: Android is de enige groeier op de markt. In het eerste kwartaal van 2010 had Apple 21 procent van de smartphonemarkt in handen, Android katapulteerde naar 28 procent. Overigens liggen beide systemen ruim achter Blackberry RIM, dat de lijst (nog) aanvoert met 36 procent. Deze heldere infographic maakt de stand van zaken in de huidige smartphonemarkt inzichtelijk.

Keuzevrijheid
iPhone OS is één telefoon op één netwerk. Weliswaar een ijzersterk product, maar ook afgesloten en in die zin weinig flexibel. Android biedt variëteit en openheid. Met verschillende telefoons, die allemaal hun eigen prachtige specs en gebruiksvoordelen hebben, heeft de klant wat te kiezen. Groter aanbod, bredere keuze, meer verkoop. Klinkt logisch.

Uitgebreid
Voor Androidgebruikers levert dit grote voordelen op, bijvoorbeeld in de Android Market. Het aanbod van mobiele zakelijke oplossingen is bij Android nog niet zo uitgebreid als bij het Mac OS, maar dat zal snel veranderen. Een developer kan al niet meer met goed fatsoen alleen een iPhone-app maken. Door de Rise Of The Android zal er een verplaatsing plaatsvinden, wat uiteraard de aantrekkelijkheid en de verkoop weer doen toenemen. Een sneeuwbaleffect op weg naar Google's wereldheerschappij.


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 14 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.