Slides van Lotus Traveler demo op NLLUG conferentie

Zoals wellicht bekend heeft Bluecube op de NLLUG conferentie (Nederlandse Lotus User Group) een aantal sessies gegeven. Een van deze sessies stond in het teken van Lotus Traveler, de plug-in voor Lotus Domino om Lotus Notes email 'via de lucht' te synchroniseren met mobiele telefoons en PDA's. In deze demonstratie werd kort uitgelegd welke ontwikkeling Lotus Traveler heeft doorgemaakt tot de huidige versie, versie 8.5.1.

Een van de grootste voordelen van versie 8.5.1 is dat Lotus Traveler nu ook het ActiveSync protocol ondersteunt waardoor, naast Windows Mobile en Symbian (Nokia) telefoons, ook de populaire Apple iPhone kan synchroniseren met Lotus Notes mailboxen. Uiteraard kunnen naast e-mail ook de agenda en het adressenboek worden gesynchroniseerd.

Na een korte introductie van Traveler en mogelijke alternatieven hebben we LIVE een Lotus Traveler installatie uitgevoerd. Deze installatie hebben wij uitgevoerd op een van onze test-servers die in een datacenter op Schiphol staan. Na de installatie hebben de aanwezigen kunnen zien hoe een iPhone aangesloten werd op het mailsysteem via Lotus Traveler.

Lotus Loves iPhone in het klein De iPhone die wij gebruikten tijdens deze demonstratie had een wallpaper met de tekst "Lotus <loves> iPhones" (met een knipoog naar de Lotus Loves People campagne). Deze afbeelding is te downloaden via deze link .

De slides van de demonstratie zijn op de slideshare website  gepubliceerd, u kunt de slides via onderstaande plugin bekijken of openen op de slideshare website.

Heeft u na het lezen van dit item interesse in een demo voor uw organisatie? Neem dan contact op met Frank de Vries van Bluecube via telefoonnummer 085-2733 597.


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Bluecube

contactPastoor Heggelaan 17
3981 GJ Bunnik

Telefoon: 085 2733 597

info@bluecube.nl