Lotus Software weer volop in the picture op NLLUG 2009

Geschreven door Martin Schaefer op 3 november 2009 13:14

Afgelopen donderdag en vrijdag (29 en 30 oktober 2009) vond er voor het eerst sinds 10 jaar weer een grote Lotus gebruikersgroep conferentie plaats. Meer dan 300 bezoekers (gebruikers, business partners, IBM'ers en andere geïnteresseerden) waren aanwezig om deel te nemen aan deze conferentie.

Wat was er te doen? 2 dagen, 4 tracks in de categorieën management, software ontwikkeling, beheer en 'new technologie', totaal 40 sessies van 37 internationale sprekers. Naast de sessies was er een lab van IBM en een marketplace waar de bezoekers konden kennismaken met aanbieders van diensten en producten.

Een van de hoogtepunten tijdens NLLUG was de aftrap van de "Lotus Loves People " campagne. Dit gezamenlijk initiatief van 25 partners die opereren in de Lotus Sofware markt is van start gegaan met een prachtige Lotus Loves stand en een persoonlijke Lotus Loves-mok voor alle bezoekers.

Lotus Loves stand en mokken

Lotus Loves Mokken en de Lotus Loves People stand


Via Twitter is goed te zien dat de aanwezigen bijzonder enthousiast waren over het geheel. Vooral de geoliede organisatie wordt vaak geroemd. De organisatie is op dit moment bezig om de eindevaluatie uit te werken en de resultaten te verwerken in het draaiboek voor volgend jaar.

Bluecube was ook op de marketplace aanwezig met een eigen stand. Tevens verzorgde Bluecube twee sessies: Martin Schaefer zou in zijn sessie "Domino Globetrotting" vertellen over het koppelen van Domino data aan Google maps. Helaas moest Martin door omstandigheden deze sessie in afgeslankte vorm geven . Toch lukte het hem om een succesvolle presentatie te geven over Google Maps aangevuld met een 10-tal tips en trucs voor ontwikkelaars in een zogenaamde "Dev Talk" sessie. De tweede sessie was een duo sessie van Bart Veldhuis en Martin Schaefer. Ze lieten zien hoe binnen 45 minuten een Lotus Traveler server in de lucht gebracht wordt. Met Lotus Traveler is het mogelijk om real-time (push) email, agenda en contactpersonen te synchroniseren met mobiele telefoons zoals Apple's iPhone. Dit werd dan ook live gedemonstreerd. En met succes: binnen de gestelde deadline van 45 minuten werkte alles.

Bart Veldhuis, Martin Schaefer en Frank de Vries van Bluecube op NLLUG 2009

v.l.n.r. Bart Veldhuis, Martin Schaefer en Frank de Vries

namens Bluecube op NLLUG 2009

 

Heeft u dit evenement gemist? Geen probleem. Volgend jaar zal NLLUG 2010 georganiseerd worden. De datum is ook al bekend, reserveer 17 en 18 juni alvast in uw agenda!


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Slimme specialisten

Lotus en Citrix SpecialistenU heeft een uitdaging op het gebied van Lotus Software? Wij hebben en kennen de juiste specialisten

Referenties van Bluecube