Freelance 2.0

Geschreven door Kasper Dijk op 6 april 2010 07:32

Berlijn biedt via de normale acquisitieroutes weinig kansen voor freelancers. De Duitse hoofdstad is, misschien juist door de armoedige economie, een broedplaats van creativiteit. Freelancers uit allerlei vakrichtingen verzamelen zich op plekken om spannende projecten te realiseren. Een prachtig voorbeeld van zo’n plek is het betahaus.

Designers, architecten, reclamemensen, stukjestikkers voor het Bluecube-weblog: je vindt ze in het betahaus. Tegenwoordig ontstaan waardevolle creatieve projecten niet meer in het klassieke kantoorgebouw, maar in variabele omgevingen, op verschillende momenten en in diverse samenstellingen. Freelance 2.0.

Voor een paar uur, een dag, een week of een maand kan iedereen die zich geroepen voelt een werkplek huren. Goedkoop, met uitstekende computerfaciliteiten en 24/7 toegankelijk. Netwerken met creatieven uit allerlei branches, kennis uitwisselen en ideeën opdoen kan in het vrije werkgebied. Moet je even geconcentreerd iets uitwerken, dan trek je je terug in de stilteruimtes.

Aan de overvolle zalen is te zien dat de aanpak loont, zowel voor het betahaus als voor de freelancer. Coworking brengt solistische flexibelen terug in een collectieve werkomgeving. Niet meer thuis zitten en alleen projecten zoeken en afwikkelen, maar de handen ineen voor een succesvol portfolio. Het nieuwe freelancen: we doen het samen!


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.