ReWork your company

Geschreven door Kasper Dijk op 10 december 2010 09:06

Ondernemen is (zoals het woord al zegt) in actie komen. Dóen. Toch is het regelmatig nuttig om de ramen in de bovenkamer open te zetten en naar de meningen, werkwijzen en tips van anderen te luisteren. Jason Fried en David Heinemeier Hansson schreven hun succesvolle acties op in het boek ReWork, dat iedere (startende en in volle vaart zijnde) ondernemer goede raad geeft.

‘ASAP is poison’. ‘Meetings are toxic’. ‘Planning is guessing’. De heilige huisjes van menig personeelsmanager, zorgvuldig opgebouwd in persoonlijke ontwikkelingsplannen, worden door Fried en Hansson in no-time met de grond gelijk gemaakt. Het boek leest als een tierelier: de 273 pagina’s (in de Engelstalige versie) kosten hooguit een paar uurtjes van je tijd, ook dankzij de grote tekeningen en gulzig gebruik van maagdelijk wit.

Fried en Hansson (de mannen achter onder meer 37signals en Basecamp)  kiezen voor een simpele opbouw: telkens een statement met daarbij anderhalf à twee pagina’s toegankelijke informatie. De statements zijn altijd controversieel. Hierbij focussen Fried en Hansson op de eigen drijfveer: jij hebt een idee, een plan waar je achter staat en vertrouwen in hebt. Met personeel of op een zolderkamertje: doe er alles aan om het te laten slagen! In een vlotte stijl wakkert het duo de inspiratie aan en ruimt het blokkades uit de weg. Geen geld? Geen probleem! Doe je minder dan de concurrentie? Maakt niets uit, maak dat wat jij doet juist supersterk! Scratch your customer’s itch.

Mijn tip: lees ReWork. Om te beginnen hier, waar je al een aantal hoofdstukjes voorgeschoteld krijgt. Let wel, op eigen risico! Dit gaat vandaag gegarandeerd ten koste van je productiviteit. Na afloop levert het echter des te meer motivatie en visie op. Doen!


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Slimme specialisten

Lotus en Citrix SpecialistenU heeft een uitdaging op het gebied van Lotus Software? Wij hebben en kennen de juiste specialisten