"Is Your Career with Lotus Notes Safe?"

Geschreven door Frank de Vries op 1 februari 2010 20:43

Deze vraag werd ongeveer 3 maanden geleden gesteld op ‘linked-in’ in de groep ‘Lotus Professionals’ in de categorie ‘Jobs’. De Lotus professionals Groep heeft meer dan 3500 leden wereldwijd. Opvallend binnen de categorie 'jobs' is dat het item met bovengenoemde vraag zo veel reacties krijgt. Tot nu toe zijn er al 58 Lotus professionals die de moeite hebben genomen om hier, vaak zeer uitgebreid, op te reageren. Het steekt met kop en schouders uit boven nummer twee in het overzicht 'item met meeste reacties'. (de nummer twee heeft 1 reactie). Maar wat is nu de conclusie van de discussie. We zijn het er allemaal over eens dat Lotus de beste goedkoopste snelste stabielste enz. enz. omgeving is die een bedrijf zich maar kan wensen. Dat de marketing van IBM te wensen overlaat en de keuzes die sommige CIO’s maken om van Lotus af te stappen niet te onderbouwen zijn.

Het mooiste en inmiddels bekende voorbeeld van een ICT dienstverlener die bij een grote Lotus Notes gebruikersorganisatie komt verkondigen dat ze beter kunnen overstappen naar Exchange en dat de Lotus applicaties in de komende 2 jaar omgezet zullen worden naar .NET. De organisatie belegt een vergadering met IBM en de ICT dienstverlener waarin de IBM’er vraagt of hij de laptop van de ICT dienstverlener mag bekijken… met daarop een Lotus Notes client. IBM’er: “zijn jullie 8 jaar geleden niet overgestapt naar Exchange en .NET?” ICT diensverlener bekent schuchter. En hoeveel Lotus Notes applicaties hebben jullie nog in gebruik? Ehm zo’n 600... waarvan een voor het aanvragen van een Exchange mailbox….

Mijn conclusie uit de discussie binnen die Linked-in groep is dat het niet zo zeer gaat om de vraag of je met kennis van een bepaald platform veilig zit, want dat is volgens mij nooit het geval, maar of je voldoende waarde toe te voegen hebt voor een bedrijf.

3 reacties op dit artikel


Lars Berntrop-Bos schreef op 02-02-2010 22:18

Net zo beschamend is hoe makkelijk Quantas in de val van Fujitsu is gelopen: Fujitsu wil graag veel geld verdienen met Domino naar Exchange migraties, dus als je ze dan inhuurt als Domino shop om systeembeheer voor je te doen, wat zullen ze je dan adviseren?

Volgens mij verdient Fujitsu vooral meer met zo'n migratie dan dat Quantas er beter van wordt.

Jurjen van den Broeck schreef op 10-02-2010 21:15

Ach ja, weer een artikel waarin een migratie tussen Lotus en Microsoft de kern vormt.

Beiden applicatie platformen kunnen prima met elkaar samenwerken.

Een Lotus Domino mail server kan best met Microsoft Outlook clients samenwerken.

Een Microsoft Sharepoint kan best met Lotus Connections samenwerken.

In plaats van te kiezen tussen een platform, kan je beter zoeken naar de beste oplossingen uit verschillende produkten en deze combineren tot een oplossing die het beste past bij de wensen en eisen van het bedrijfsproces.

Frank de Vries schreef op 22-02-2010 15:45

Beste Jurjen, bedankt voor je reactie. Ik denk dat je laatste opmerking een goede aanvulling is op mijn conclusie. Bedrijven kiezen voor een oplossing die het beste past bij de wensen en eisen van het bedrijfsproces. Deze keuze is van vele factoren afhankelijk en kan per periode veranderen. Hierdoor zal een specialist op een bepaald moment voor het ene bedrijf weinig waarde toe te voegen hebben en voor het andere bedrijf juist veel toegevoegde waarde hebben.


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.