Publieke privacy

Geschreven door Kasper Dijk op 3 maart 2010 16:37

Duitsland is het eerste land waar Google (naast uiteraard gezichten en kentekens) gevels, tuinen en huisnummers moet blurren op Streetview. Wat privé is moet privé blijven, zo redeneert de politiek. Is het standpunt van Europa’s grootste economie een voorbode van wat de Nederlandse internetgebruiker te wachten staat?

Oppassen

Facebook, Google, Microsoft. Zo maar drie internetreuzen die gedetailleerde profielen samenstellen van hun gebruikers. Ze weten wat ik lees, waarheen ik op vakantie ga, wie mijn vrienden zijn. Is dit een probleem? Who cares, zou ik zeggen. Moet je maar oppassen wat je online zet.

 

Tilt

Onze Oosterburen denken daar radicaal anders over. Valt het woord ‘Google’, dan slaan de alarmbellen op tilt. Iedere beweging gaat onder de microscoop. Datenschutz (privacy op internet) is een zwaar politiek thema. De bescherming van persoonsgegevens gaat hier veel verder dat in welk ander Europees land ook.

 

Kickstart

Wordt ooit de situatie actueel dat we een Europese ‘Google Map’ krijgen, waarop staat wat wij waar mogen zien? Ook in Nederland komt langzaam maar zeker het gevoel op dat de websurfer in zijn vrijheden wordt bedreigd/zijn privacy in het geding is (het is maar hoe je het bekijkt). Een eventueel downloadverbod kan de kickstart zijn voor meer. Het zal nog een hele klus worden om een politiek evenwicht te vinden tussen wat privé is en wat niet. Het wereldwijde netwerk zal op regionaal niveau meer grenzen krijgen, hoe jammer vele webfreaks dat ook zullen vinden!


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.