Thuiswerker? De straat op!

Geschreven door Kasper Dijk op 1 september 2010 08:16

Thuiswerkers doen steeds vaker buitenshuis hun werk. Klinkt paradoxaal, maar flexibiliteit qua werkplek motiveert, functioneert en inspireert. Ook mijn online kantoor staat vaak ergens anders.

Lange tijd was ik niet achter mijn bureau op de spreekwoordelijke zolderkamer weg te slaan: tikkend, twitterend en researchend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, zes dagen in de week. Het gemak van thuiswerken sloeg echter om in een sleur, die goed schrijven steeds meer in de weg ging staan. Als zzp'er ben je juist vrij, waarom dan dag-in-dag-uit opgesloten zitten? Zal wel gek zijn! Daarop zocht ik de levende etalage op, het bewegende behang in plaats van de posters aan de muur.

Afwisseling
Nu tik, twitter en research ik vrijwel dagelijks in omgevingen die prikkelen. Met mijn mobiele werkplek verplaats ik mij de ene keer naar een koffietent, bij mooi weer naar het park en als ik wat meer stilte zoek naar een boekhandel of bibliotheek. Verandering van omgeving speelt met de zinnen op het papier. Het maakt mij productiever. Elke dag slenteren de interessante onderwerpen en invalshoeken voorbij. Bovendien geeft het een sociaal aspect aan het soms eenzame bestaan van de thuiswerker. Een goed gesprek is zo aangeknoopt en wie weet wat het oplevert?

Get out!
Zelfstandigheid is vrijheid, en dat geldt niet alleen voor tekstschrijvers zoals ik. De technologie is gemáákt voor mobiel werken. (Of, zoals een gespreksgenoot mij zei: Desktopzwoegers veranderen in laptoppers.) Maak er gebruik van!
 
Het hilarische blog The Oatmeal is het met mij eens, maar benadrukt ook de mooie kanten van een kantoor aan huis: "Why working from home is both awesome and horrible".
 


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

Blijf op de hoogte

TwitterLees ons actuele weblog en volg ons op Twitter.

www.bluecube.nl/weblog

twitter.com/bluecube_nl

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.