De Papierverslinder verslonden (2)

Geschreven door Kim van Dongen op 27 mei 2010 09:42

Goed, deel 2.Vorige week zat er een papieren draak in de kast. En daarom neem ik u meteen mee naar de vierde eeuw na Christus. Naar de tijd van Joris van Cappadocië .

“Een hele stad wordt bedreigd door een draak. Nadat deze alle schapen verslonden had, begon hij ook aan de noeste werklui te knagen. Vervolgens ging hij voor de prinses (en daarna waarschijnlijk de koning...) Joris sprong ertussen, verwondde slechts de draak maar redde wel de prinses. Joris wilde de draak ook de genadeslag geven, op voorwaarde dat alle 15.000 inwoners van de stad zich zouden laten bekeren tot het Christendom. En zo geschiedde.”

Wat kunnen we hiervan leren?

Weinig. Maar als metafoor is het handig. Er zijn bedrijven die graag hun kwaliteitsmanagementsysteem ISO-gecertificeerd willen zien. En er zijn bedrijven die dat moeten doen. Het bedrijf Brand Compliance verzorgt deze processen. Maar een ISO-certificering verkrijgen gaat niet altijd zonder slag of stoot! Om het begeerde papier te krijgen moet een bedrijf aan een hele waslijst van voorwaarden en regels voldoen. Planning, procedures, resultaten: alles moet op orde zijn, en goed worden vastgelegd.

Dikke dossiers
Dat daarmee de strijd tegen die steeds meer uitdijende papieren draak ontstaat, moge duidelijk zijn. Er moet immers voortdurend worden bijgehouden wat de stand van zaken is in het certificeringproces voor het betreffende bedrijf. Ook voor de keten binnen een certificatiebureau en voor derde partijen (zoals bijvoorbeeld de Raad voor Accreditatie) moet alles crystal clear zijn.

Help!
Christian Oudenbroek van Brand Compliance wist uit ervaring dat op dit terrein nog  veel te winnen viel. Het hele certificeringproces kan makkelijker, overzichtelijker, goedkoper en met véél minder papier verlopen. De noeste werklui worden hiermee ontlast en klagen minder bij hun prinsessen en koningen. En zo kwam het dus dat hij de hulp inriep van Bluecube. En Bluecube gaat in de aanval. Net als Joris. Natuurlijk op voorwaarde dat iedereen het systeem aanschaft...


Volgende week: De papieren draak krijgt de genadeslag.


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

En weer een boom gered.

Lees meer over de papierbesparende avonturen van Bluecube in deze driedelige serie:

deel 1, deel 2 en deel 3

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Slimme specialisten

Lotus en Citrix SpecialistenU heeft een uitdaging op het gebied van Lotus Software? Wij hebben en kennen de juiste specialisten