De Papierverslinder verslonden (3)

Geschreven door Kim van Dongen op 3 juni 2010 15:59

Deel 3, het laatste deel. Christian Oudenbroek van Brand Compliance riep de hulp in van Bluecube om een Papieren Draak te verslaan.

Ksssssssst!
Vorige week (en de week daarvoor) spraken we nog over de Papieren Draak die goed gedijt in onze kantoren. Met als favoriete plek: de grote grijze kasten. In het kantoor van Brand Compliance, waar Christian Oudenbroek dus werkt, ontbreekt die draak. In z’n geheel! Vreemd, want het bedrijf verzorgt ISO-certificeringen, en dat zijn Papierdraken waar Harry Potter nog voor terugdeinst. Maar sinds het bedrijf met Lotus Notes werkt, is in feite alleen nog een laatste uitdraai van de eindresultaten nodig: de rest bevindt zich nu in een op maat gemaakt databasesysteem. Ksssssst! Weg draak! Dat was makkelijk...

Bluecube
Bluecube ontwierp en implementeerde dit handige systeem op maat. Na een training van een ochtend in het kantoor van Brand Compliance kon men er al mee werken. Het systeem voorziet o.a. in een lijst met alle stappen die nodig zijn om het proces van certificering te doorlopen. Is een bepaalde handeling verricht, dan geeft het systeem het aan en is het meteen voor iedereen duidelijk. Is iets gecontroleerd, of wijzigt een medewerker een document, dan is dat ook direct zichtbaar. Het zelf aanleggen van databases is gemakkelijk en bovendien hoeft je niet voor iedere nieuwe klant een volledig nieuw dossier aan te maken. Ook biedt het systeem alle benodigde templates voor alle mogelijke brieven, naar alle mogelijke partijen.

Overzichtelijk
Oudenbroek: “Zo houden wij goed overzicht en borgen we voor onszelf dat wij ons werk goed doen.” Ook naar de klant toe is de grotere efficiency van belang: “Zo’n certificeringsproces is vrij ingrijpend en moet daarom zo soepel mogelijk verlopen, het gaat immers om het leveren van kwaliteit naar onze klanten.
En zo denkt Bluecube er ook over.

Lees het volledige interview met Brand Compliance.


Nog geen reacties op dit artikel


Geef een reactie op dit artikel:

En weer een boom gered.

Lees meer over de papierbesparende avonturen van Bluecube in deze driedelige serie:

deel 1, deel 2 en deel 3

Op ons weblog

Uitslag verloting "Mastering XPages" boeken meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Wees geen dief van je eigen tarief meer dan 13 jaar geleden geplaatst

XPages ook populair in Nederland? meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Kosten en snellere migratie bepalen keuze voor Lotus bij ABN AMRO meer dan 13 jaar geleden geplaatst

'Voor weinig' bij Bluecube: het boek "Mastering XPages" meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Samenwerken met andere ZZP'ers meer dan 13 jaar geleden geplaatst

ReWork your company meer dan 13 jaar geleden geplaatst

Op één lijn met de klant meer dan 14 jaar geleden geplaatst

Projectmanager nodig?

Bel met Bluecube voor ervaren projectmanagersOp zoek naar een ervaren manager voor uw project? Wij hebben projectmanagers beschikbaar.